English (United Kingdom)GreekDeutsch (DE-CH-AT)
ΑρχικήΕκθέσειςΕπικοινωνία
Καλως ήρθατε στην ιστοσελίδα μας!

Τεχνολογία πλυστικών μηχανημάτων χωρίς επικίνδυνα απόβλητα

Ο Νίκος Κλεισιώτης, επικεφαλής της SUK, που πρόσφατα εξαγόρασε την Safety Kleen Ελλάς, με εξειδίκευση στις υπηρεσίες βιομηχανικού καθαρισμού, μιλά στο Green Business για την αναπτυσσόμενη αγορά πλυστικών συστημάτων, φιλικών προς το περιβάλλον αλλά και για την ανάγκη οι επιχειρήσεις να δείξουν πατριωτισμό στην τρέχουσα συγκυρία αντί για εμμονή στην αμυντική στάση.
photo kl 2

Green Business: Υπάρχουν συνέργειες μεταξύ της δραστηριότητας της Safety Kleen και των άλλων δραστηριοτήτων των εταιρειών που διοικείτε (SUK και IPEL Συστήματα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας);

Νίκος Κλεισιώτης: Η Safety Kleen Ελλάς είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής υπηρεσιών βιομηχανικού καθαρισμού. Κατέχει ηγετική θέση σ’ αυτή την αγορά εδώ και πολλά χρόνια, αφού συνδυάζει τις υπηρεσίες της με την ταυτόχρονη αποκομιδή αποβλήτων που προέρχονται από τον καθαρισμό και είναι παράλληλα η μοναδική αδειοδοτημένη από το ΥΠΕΚΑ εταιρεία στην Ελλάδα που καταφέρνει να ανακυκλώνει τα απόβλητα διαλυτών, αντί να τα οδηγεί προς καύση (όπως συνηθίζουν οι άλλοι συλλέκτες).

Παράλληλα είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία πλυστικών μηχανημάτων με υδροδιαλυτά μίγματα σαπουνιών, απόλυτα φιλικά με το περιβάλλον που είναι 100% ανακυκλώσιμα στην Ελλάδα. Η νέα αυτή οικολογική τεχνολογία, καταργεί τους διαλύτες και προσφέρει στη βιομηχανία μία νέα προοπτική χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνα απόβλητα.

Η Safety Kleen, για τις λειτουργικές της ανάγκες διαθέτει δύο εργοστασιακές εγκαταστάσεις. Η πρώτη λειτουργεί στον Ασπρόπυργο και εξυπηρετεί τη νότιο Ελλάδα και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί τη βόρειο Ελλάδα και μελλοντικά τα Bαλκάνια.

Η SUK, Ελληνογερμανική Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών, είναι μία εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με την εξεύρεση λύσεων επεξεργασίας και διαχείρισης αποβλήτων βιομηχανιών, έχει στο ενεργητικό της έναν σημαντικό αριθμό πελατών στην ελληνική βιομηχανία και θα μπορεί πλέον να δώσει καθετοποιημένες λύσεις στον πελάτη σε προβλήματα που προέρχονται από διεργασίες καθαρισμού μεταλλικών μερών.

Ταυτόχρονα η IPEL συμπληρώνει το πακέτο υπηρεσιών, αφού κατέχει υψηλή τεχνογνωσία σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας κατά την διαδικασία παραγωγής και συντήρησης εργοστασίων, έχοντας διανύσει μία 20ετή επιτυχημένη πορεία στον κλάδο των συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με χρήση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού απόλυτα φιλικού στο περιβάλλον, όπως μετασχηματιστές ξηρού τύπου, πυκνωτές διόρθωσης συνημίτονου κ.λπ. Η IPEL είναι σε θέση με το έμπειρο συνεργείο της να θέτει σε λειτουργία και να συντηρεί τα μηχανήματα της Safety Kleen και της SUK.


Green Business: Ποιο ήταν το τίμημα στην εξαγορά της Safetykleen;

Νίκος Κλεισιώτης: (Ως προς το τίμημα εξαγοράς της Safety Kleen δεν μπορεί να γίνει αναφορά γιατί υπάρχει ρήτρα εχεμύθειας από την πολυεθνική).
Η Safety Kleen Ελλάς απασχολεί 20 άτομα προσωπικό, το οποίο έχει ειδικευθεί στη παροχή βιομηχανικών υπηρεσιών, εργάζεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και σύμφωνα με τα ISO 9001 και 14000. Ο κύκλος εργασιών της Safety Kleen είναι περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως και ο στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι διπλασιασμός του τζίρου έως το 2014.

Αρχικός στόχος μας είναι να εξυγιανθεί η εταιρεία και να προσανατολισθεί σε μία νέα πολιτική με επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη στη παροχή υπηρεσιών βιομηχανικού καθαρισμού.


Green Business: Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η νέα εταιρεία και τι προοπτικές ανάπτυξης έχει στην Ελλάδα η συγκεκριμένη αγορά;

Νίκος Κλεισιώτης: Η Safety Kleen Ελλάς δραστηριοποιείται στη παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών που αφορούν στην υποστήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και γενικότερα της βιομηχανίας με μηχανικά συστήματα καθαρισμού. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία διαθέτει πλυντήρια εξαρτημάτων με διαλύτες και υδροδιαλυτά παρασκευάσματα τόσο για χειροκίνητη όσο και αυτόματη χρήση. Επίσης πλυντήρια καθαρισμού πιστολιών και εργαλείων βαφής αλλά και εξεζητημένα συστήματα καθαρισμού φρένων και συμπλέκτη με τα αντίστοιχα προϊόντα προσφέρουν αποτελεσματική λειτουργία. Τις υπηρεσίες συμπληρώνει ευρεία συλλογή προϊόντων αποκλειστικά για την υποστήριξη των συνεργείων αυτοκινήτων και των μηχανουργείων.

Με δεδομένο την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά για πλυστικά συστήματα φιλικότερα προς το περιβάλλον, είναι πλέον δρομολογημένη η σταδιακή αντικατάσταση του τοξικού διαλυτικού υγρού με υδροδιαλυτά σαπούνια. Η εμπειρία της SAFETY KLEEN στις νέες τεχνολογίες είναι μεγάλη, αφού προέρχεται από μία πολυεθνική εταιρεία και είναι σε θέση να εφαρμόσει άμεσα οικολογικές προτάσεις με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και βέλτιστη απόδοση  πλυστικών μηχανημάτων.


Green Business: Πιστεύετε ότι η συγκυρία ευνοεί τις επενδύσεις σε αυτό τον τομέα;

Νίκος Κλεισιώτης: Αν αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στην Ελλάδα, όλοι τηρήσουμε αμυντική στάση και κάνουμε πίσω στις επενδύσεις, αν δεν πιστέψουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις κακές μας συνήθειες και δεν ανυψώσουμε τον πατριωτισμό μας, τότε το φως στο τούνελ θα αργήσει να φανεί.


Green Business: Σε επίπεδο στρατηγικής σχεδιάζετε συνεργασίες ή επέκταση μέσω άλλων εξαγορών;

Νίκος Κλεισιώτης: Ο όρος “out sourcing” δηλαδή “ανάθεση υπηρεσιών” σε εξωτερικούς συνεργάτες, είναι κάτι που θα ακούγεται στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερο, στον τομέα της τεχνικής συντήρησης κτιρίων και βιομηχανιών. Οι συνέργειες σ’ αυτόν τον χώρο με συμπληρωματικές εταιρείες (του ομίλου ή ξένες) βοηθούν στο να εμπλουτίζει κανείς το πακέτο των προσφερόμενων υπηρεσιών και να δίνει λύσεις “turn key” με το κλειδί στο χέρι στον πελάτη.

Μελλοντικά ο επόμενος στόχος για την Ελλάδα, θα είναι η εφαρμογή λύσεων και τεχνολογιών που στόχο έχουν να μειώσουν τις ηλεκτρικές και θερμικές απώλειες κτιρίων και βιομηχανιών με οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες. Παρόμοιες τεχνολογίες εφαρμόζονται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια με επιτυχία και ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Ο Νίκος Κλεισιώτης (Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) είναι επικεφαλής της Asbestos Disease Awareness Organization (ADAO Greece), Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνογερμανικής Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων (SUK), μέλος Asbestos Removal Contractors Association (ARCA) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΑΣΕΠΠΕ).
 

ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ περισσότερα


contact
Powered by: CORE C.M.S.