English (United Kingdom)GreekDeutsch (DE-CH-AT)
ΑρχικήΕκθέσειςΕπικοινωνία
Καλως ήρθατε στην ιστοσελίδα μας!
ΜΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ

Για την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων το Ecotec, παρουσιάζει μονάδα εξάτμισης, για βιομηχανικά απόβλητα που προέρχονται από διάφορους τομείς, και τα ο¬ποία μπορούν να ανακυκλωθούν οικονομικά, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (ενεργειακή κατανάλωση μόνο μεταξύ 50 και 70 Watt ανά λίτρο), και μέθοδο φιλική προς το περιβάλλον.
Πρόκειται για την μονάδα εξάτμισης υγρών αποβλήτων LOFT, την οποία μας παρουσίασε, ο κ. Νίκος Κλεισιώτης, γενικός διευθυντής της Ελληνογερμανικής Εταιρίας Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών ΣΟΥΚ Ελλάς ΕΠΕ (SUK).
«Το ανακυκλωμένο νερό (απόσταγμα) μπορεί να απορριφθεί στην αποχέτευση, αφού φροντίζουμε η ποιότητα του αποστάγματος να είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία. Εάν το προϊόν της απόσταξης επιστρέφεται στην παραγωγική διαδικασία (επανακυκλοφορία), η κατανάλωση νερού, καθώς και ο όγκος του στερεού υπολείμματος είναι αισθητά μειωμένος» λέει ο κ. Κλεισιώτης. Στην περίπτωση αυτή, δεν απαιτείται ο έλεγχος του ανακυκλούμενου νερού έναντι της ισχύουσας νομοθεσίας, αφού η ποιότητα του αποστάγματος προς απόσταξη καθορίζεται από ιον ιδιοκτήτη της μονάδας. Σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση δαπανών. Επίσης, αντίθετα με φυσικοχημικές μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, δεν υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε χημικά πρόσθετα.

Η Μονάδα είναι κατάλληλη για την επεξεργασία αποβλήτων που προέρχονται από διάφορους τομείς της βιομηχανίας, όπως:
■    Γαλακτώματα (ψυκτικά και λιπαντικά) και αντιδραστήρια που απελευθερώνουν μούχλα κατά την χύτευση αλουμινίου.
■    Εκπλύσεις χώρων υγειονομικής ταφής.
■    Το νερό έκπλυσης από τον καθαρισμό ανταλλακτικών και μηχανών.
■    Απόβλητα από μονάδες προεπεξεργασίας (σε βαφεία πούδρας, παραγωγή χρωμάτων).
■    Γαλβάνισμα, ηλεκτρογαλβάνισμα.
■    Ανακυκλούμενα υγρά από μονάδες απιονισμού.
■    Ραδιενεργά υγρά απόβλητα.
■    Δονητικό φινίρισμα και πολλά άλλα.

Οι εξατμιστήρες LOFT με ικανότητα επεξεργασίας που κυμαίνεται από 30 έως 2200 λίτρα ανά ώρα, καλύπτουν τους ακόλουθους βιομηχανικούς τομείς:
■    Κατασκευαστές αυτοκινήτων
■    Προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας
■    Χυτήρια / Διυλιστήρια
■    Εταιρίες οριστικής διάθεσης αποβλήτων / απορριμάτων
■    Κατασκευαστές αεροπλάνων
■    Επιφανειακή επεξεργασία υλικών
■    Καθαρισμός βαρελιών
■    Επεξεργασία μετάλλων
■    Απορροές χώρων υγειονομικής ταφής.

Σε αντίθεση με άλλα συμβατικά συστήματα, όπως η φυσικοχημική επεξεργασία ή η μικροδιήθηση, μπορεί να εξοικονομηθεί μέχρι 75% του συνολικού λειτουργικού κόστους με τη χρήση του εξατμιστήρα.
Ο χρόνος απόσβεσης για τους εξατμιστήρες LOFT είναι αντίστοιχα πολύ μικρός:
- Εως και 50% μείωση των χημικών καθαρισμού.
- Συγκριτικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για την εξάτμιση.
- Τεράστια μείωση του κόστους εργατικών (24 ώρες αυτόματης λειτουργίας).
- Πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης.
- Ελαχιστοποίηση του κόστους για την κατανάλωση νερού.
- Ελάχιστη παραγωγή δευτερογενούς αποβλήτου.
Το απόσταγμα που παράγεται, το οποίο έχει συνήθως την ποιότητα του απιονισμένου νε¬ρού, μπορεί να τροφοδοτηθεί εκ νέου στην παραγωγή. Έτσι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση έως και 98% του κόστους της χρήσης νερού, και εγγυάται την καλύτερη χρήση των υπαρχόντων πόρων. Σε σύγκριση με την διάθεση σε εταιρίες διαχείρισης αποβλήτων, είναι εφικτή η εξοικονόμηση έως και 85% για τις δαπάνες οριστικής διάθεσης.
Η εύρυθμη και εύκολη λειτουργία της Μονάδας εξασφαλίζεται με την ενσωματωμένη οθόνη αφής ενός χρώματος και τα πλήκτρα λειτουργιών. Κατά την εξάτμιση των υγρών αποβλήτων, δεν γίνεται χρήση χημικών.

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
Ένας εξατμιστήρας τύπου LOFT για υγρά απόβλητα, είναι εγκατεστημένος στο εργοστάσιο της Europa Profil Αλουμίνιο, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Το Ecotec, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Europa και ενημερώθηκε για την λειτουργία του LOFT, από τον τεχνικό διευθυντή της εταιρίας κ. Αθανάσιο Σούλο.
«Η εταιρία μας, έχοντας ως γνώμονα το σεβασμό για το περιβάλλον, έχει εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, το οποίο επιτυγχάνει την πλήρη ανακύκλωση των αποβλήτων της παραγωγικής διαδικασίας» λέει ο εκπρόσωπος της Europa.
Ο ακριβής εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι ο εξής:
■    Εξατμιστήρας τύπου LOFT για υγρά απόβλητα.
■    Εξατμιστήρας της εταιρίας ECOTECNO για τη δημιουργία στερεών αποβλήτων. Όπως μας λέει ο κ. Σούλος, στην Ευρώπη, και κατ' επέκταση στην Ελλάδα, ελάχιστες είναι οι εταιρίες που κάνουν αυτού του είδους την ανακύκλωση, που τόσο έχει ανάγκη η έντονη βιομηχανική δραστηριότητα για το περιβάλλον και για την ίδια την παραγωγή.
Επιπροσθέτως, η EUROPA προωθεί και επενδύει σε φιλικές προς το περιβάλλον, μεθόδους κι εφαρμογές. Εκτός από το προαναφερθέν σύστημα ανακύκλωσης και διαχείρισης των υγρών και στερεών της αποβλήτων, μέσω ενός μακρόχρονου επενδυτικού σχεδίου, μεταξύ άλλων, η EUROPA:
■    Χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών στην παραγωγική διαδικασία.
■    Χρησιμοποιεί Chrome-Free τεχνολογία ώστε να μην υπάρχει χρώμιο (εξασθενές ή ολικό) στα απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας εξαρχής.
■    Διαχωρίζει τα ανακυκλώσιμα υλικά και προωθεί την κουλτούρα της ανακύκλωσης στους εργαζομένους της.
 

ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ περισσότερα


contact
Powered by: CORE C.M.S.